Ardennen 2023

Ardennen 2023

Wij zijn dit jaar voor de 2e keer naar het mooie landhuis Chebrehez du Cerf vlakbij Houffalize geweest.
De reis ernaartoe is allemaal zeer voorspoedig verlopen en bij aankomst de supermarkt ingedoken om onze koelkasten te vullen met eten drinken en ander lekkers om onze buikjes te kunnen verwennen. Ook het huis een beetje versierd met gezellige gekleurde buitenverlichting zodat het s avonds extra sfeervol is in onze reuze tuin. De wasberen die geregeld op bezoek komen vinden die lampen ook vast gezellig. 
De 2e dag een stuk gaan wandelen nabij de La Chouffe brouwerij. Harry en Freek hebben zich ontwikkeld tot ware alpinisten. Na de klimpartij hebben we wat gedronken met een snack en souvenirtjes gekocht in de La Chouffe winkel. 
s`Avonds hebben we bij het huisje gebarbecued met als toetje een lekker ijsje buiten de deur  jammie.. 
Op dag 3 redelijk bijtijds op om een dagje naar Dinant te gaan. Een mooi plaatsje gelegen aan de Maas op een uur rijden van ons huisje. Hier zijn we met de kabelbaan omhoog gegaan naar de Citadel van Dinant een mooie oude vesting Dit was voor sommige best wel een spannend moment want die cabine wiebelt toch wel een beetje maar gelukkig is alles goed gegaan en heeft iedereen van het uitzicht kunnen genieten.  Ook hebben we een mooie rondvaart gemaakt over de maas en genoten van een drankje aan boord. Daarna hebben we uitgebreid geluncht aan de rivier de Maas Jorrit heeft slakken gegeten Harry Martijn en Freek zitten smullen van lasagne en Greg en Neil een lekkere quiche, Leo had eend met ganzenlever erbij een ware Franse delicatessen. Nog een lekker ijsje erachteraan en toen teruggereden richting het huisje. Ook hier hebben we weer een lekkere salade in elkaar gestampt en een stukje zalm en garnalen van de barbecue gegeten. Dus wederom een fantastisch en culinair lekker dagje België.  
OP dag 4 met een klein clubje fanatieke wandelaars en durfhalzen een mooie maar zware wandeling gemaakt. We hebben hier lopen puffen en hijgen maar vooral heel veel lol gehad op dit mooie maar loodzware parcours. Geweldige foto s geschoten en een enorm enthousiasme bij Greg en Martijn.  Daarna lekker uitgebreid geluncht aan tafel en genoten van de zon met een spelletje en een muziekje. 
‘s Avonds stond er een diner gepland in het dorpje La Roche e Ardenne hier hebben we heerlijk gegeten nog wat leuke foto’s gemaakt en toen moe en voldaan met volle buikjes richting ons fijne huis gekeerd allemaal in diepe slaap gevallen binnen enkele seconde.
Dag 5 met z’n allen naar het oorlogsmuseum van Bastogne geweest, was erg interessant je kreeg een headset mee en daar werd verteld in het Nederlands wat er zoal gebeurd was in de streek dus voor iedereen makkelijk om te kunnen volgen. Tevens werden er ook een aantal interessante films gedraaid, we weten nu in ieder geval wat er in de Ardennen gebeurd is in de Tweede Wereldoorlog. Daarna maar weer eens even lekker geluncht in Bastogne en ‘s avonds de barbecue weer opgestookt We hadden gisteren zalm op bedje van venkel met geitenkaas erover groene asperges van de barbecue en een heerlijke salade.  De avond afgesloten met een groot kampvuur. 
De laatste dag was alweer aangebroken en dat is altijd toch een net wat minder gezellige dag dan de rest van de week. De jongens hebben allemaal hun tas ingepakt. Van al dat inpakken en opruimen krijg je honger dus zijn we lekker gaan lunchen met als toetje en lekkere crêpe. De laatste avond wilden de mannen nog één keer barbecueën en een kampvuur maken. Ook hadden we bij de boekenwinkel in La Roche een klein stukje vuurwerk gekocht.
 Dit leek ons leuk om af te steken vlak voordat we naar bed gingen. Zogezegd zo gedaan maar dit kleine stukje vuurwerk bracht een hels kabaal met zich mee. Hier schrokken we allemaal erg van, en zo ook de omwonenden die vervolgens erg boos waren, een boze buurman kwam verhaal halen dus wij zijn allemaal snel het huis ingevlucht de lichten uitgedaan en snel naar bed gegaan. Tevens had ik een berichtje gekregen van de huiseigenaar dat het al sinds 2019 verboden is een vuurwerk af te steken in de Ardennen. Dit wisten wij echter niet en het is ook een beetje vreemd als je het verkoopt dat het dan verboden is om er iets mee te doen, maar goed we hebben onze welgemeende excuses aangeboden bij de eigenaar en bij de buren zo kwam alles toch weer goed en hadden we toch een geweldige afsluiting van de week met een heel mooi vuurwerk en een hoop lol.
Jongens allemaal ontzettend bedankt, de hele week was er een topsfeer met jullie. We doen het graag volgend jaar nog eens dunnetjes over.
Groeten van Daphne en Maurice