Over ons

Welkom bij stichting De Hoogt.

Hierbij willen we onszelf even voorstellen en jullie een beeld geven hoe we hier op De Hoogt werken en onze bewoners het zo plezierig mogelijk maken. Kijkend naar ieders individuele behoeften, wensen en mogelijkheden!

We zijn een persoonlijk en klein bedrijf met korte lijnen, overleggen regelmatig in teamverband en zorgen, samen als team, voor een goede communicatie naar ouders/vertegenwoordigers. In ons 12 koppige team zijn alle leeftijdscategorieën vertegenwoordigd en is er een goede balans tussen mannen en vrouwen. Dit zorgt voor een goede werkambiance en een grote expertise wat nodig is in dit werkveld.

Op De Hoogt wonen mensen met een VG-indicatie vanuit Wet Langdurige Zorg. Wij bieden zorg op basis van PGB. Onze ervaring met het bieden van PGB zorg t.o.v. ZIN is dat er veel meer individuele aandacht kan worden geschonken aan bewoners die dit nodig hebben. Verder biedt het ruimte om ook in groepsverband veel te organiseren, hierbij kun je denken aan een middagje karten, naar musea gaan, sporten bij de sportschool (onder begeleiding), bowling avondjes etc. Daarnaast organiseren we zelf elk jaar ook 3 bewonersvakanties zowel in het binnen- als in het buitenland, zodat alle bewoners minstens 1 keer per op vakantie kunnen.

Waar kan je ons vinden?

Stichting De Hoogt ligt in de rustige buurt Houtwijk in Den Haag. De Hoogt ligt midden in de wijk, met de winkels en openbaar vervoer om de hoek. De 18 bewoners variëren in de leeftijd van 28-75 jaar, waarvan sommige al meer dan 20 jaar in hun eigen appartement bij deze stichting wonen.

Er is op de begane grond een gemeenschappelijke ruimte (wat bij ons beter bekend staat als het steunpunt) waar iedereen samen kan komen. We zorgen samen met alle collega’s en de bewoners voor een huiselijke en gezellige sfeer. Hier kunnen we samen eten, televisie kijken, spelletjes spelen, knutselen, enz. Op ons steunpunt is op zijn minst 1 enthousiaste begeleider aanwezig waarbij op elk uur van de dag bewoners met hun hulpvragen terecht kunnen. Er is dus 24 uur, 7 dagen in de week begeleiding aanwezig.

Doordeweeks gaat een gedeelte van de bewoners naar dagbesteding of werk. Voor de oudere bewoners bieden we thuis dagbesteding op maat, zowel individueel als in groepsverband. Een enthousiast team van begeleiders ondersteunt hen bij de dagelijkse structuur en/of het behalen van persoonlijke doelen. Ook in het weekend is er voldoende personeel aanwezig om met de werkende bewoners in hun vrije tijd leuke activiteiten te ondernemen.

Heeft u verdere vragen of wilt u meer weten? Klik dan op de contact button bovenin!

Ons team

Maak hier kennis met het team van stichting de Hoogt!

Daphne van Heijningen
Daphne van Heijningen
Maurice Huijser
Maurice Huijser

Coördinator

Myrthe Kalkman
Myrthe Kalkman
20231109_153700
Joany April
Karin de Haas
Karin de Haas
20240322_151612
Ilona Blok
Yonna Houtman
Yonna Houtman
Heike Braunig
Heike Braunig
Koos van Leeuwen
Koos van Leeuwen
20220807_184530
Joëlle Bouwmeester
Manuela Charité
Manuela Charité
20221113_180748
Silvia van der Vliet
20220807_184442
Bep de Nennie
marieke
Marieke van der Spek
Robin Wolkers
Robin Wolkers