Wonen

Wonen bij stichting De Hoogt.

Graag geven we jullie een indruk hoe de locatie eruit ziet. We hebben hier 18 appartementen, deze hebben allemaal een eigen woon- en slaapkamer en tevens een eigen douche en toilet. Iedere woonkamer heeft een eigen keukenblokje. Per 2 appartementen delen ze 1 voordeur en een halletje. Elk appartement is wel apart ingeschreven bij de gemeente dus heeft een eigen GBA. Op deze manier komen de bewoners dus in aanmerking voor huursubsidie.

Het steunpunt bevindt zich op de begane grond. Hier hebben we een grote keuken, een eetkamer met 2 grote tafels, een tv kamer, een kantoor, een slaapwacht en een fietsenstalling. Hier komen de bewoners dagelijks naartoe om te eten en als ze zin hebben om een spelletje te doen, een filmpje te kijken en voor dagbesteding.

Voor stadse begrippen hebben wij een zeer grote tuin. Hierin hebben we de afgelopen jaren met de bewoners diverse projecten voltooid. Zo hebben we een blokhut gebouwd, een vijver gegraven, een bank gemozaïekt en immens grote plantenbakken in elkaar geknutseld. Ook hebben we een lekkere hoekbank waar we ’s avonds gezellig in het avondzonnetje kunnen zitten.